Home » Switch 87

Over Switch 87

Sportvereniging Switch ’87 heeft haar wortels in de voormalige gemeenten Ubbergen en Millingen aan de Rijn. De club is in 1987 ontstaan uit een fusie tussen Set-Up (Leuth) en Aksios (Millingen). Met ruim 200 leden is Switch een van de grotere sportverenigingen in de fusiegemeente Berg en Dal.

De vereniging heeft ongeveer 50 jeugdleden in de leeftijd van 5-16 jaar. De allerkleinsten spelen hun competitie op zondag in de vorm van maandelijkse toernooien in de regio. Onze aspiranten en junioren spelen wekelijks competitiewedstrijden op de zaterdag.

In de seniorenteams van Switch ’87 zijn zo’n 60 spelers en speelsters actief, van de 3e klasse tot de regionale subtop (dames 1e klasse). De seniorenteams spelen de thuiswedstrijden op donderdagavond. Behalve Dames 1 en Dames 3, zij spelen de thuiswedstrijden op zaterdagmiddag.
Daarnaast zijn er nog 55 leden die recreatief volleybal spelen in damesteams (maandagavond en woensdagavond) en gemengde groepen (maandagochtend en dinsdagavond). Behalve volleybal kan er ook badminton worden gespeeld op maandagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur in sporthal De Duffelt.

De organisatie is opgebouwd uit commissies, elk met hun eigen taak (een Organigram kun je hieronder downloaden). 

  • De Jeugd Activiteiten Commissie is verantwoordelijk voor de  sociale activiteiten voor de jeugd en organiseert diverse activiteiten (Halloween, Sinterklaas, uitje aspiranten) door het seizoen heen.  
  • Public relations, Switchat, acties (Paasloterij, Grote Clubactie, Rabo ClubSupport) en sponsoring is de taak van de PR-Commissie.
  • De Stichting Toernooi Activiteiten Millingen (STAM) ondersteunt de vereniging en verzorgt jaarlijks het grote, internationale buitentoernooi en het olieballentoernooi rond de kerst.
  • De Technische Commissie is verantwoordelijk voor de uitvoering van het technisch beleid binnen de vereniging.

Switch ’87 wil een sportvereniging zijn waar leden zich veilig en vertrouwd kunnen voelen. Ongewenst gedrag zoals (sexuele) intimidatie, agressie, geweld en discriminatie wordt niet getolereerd. In voorkomende gevallen kunnen leden contact opnemen met de vertrouwenscontactpersonen van Switch ’87 of met het NOC*NSF meldpunt (0900-202 55 90), dit meldpunt is dag en nachtbereikbaar (ook in het weekend).

De organisatie van de vereniging draait grotendeels op vrijwilligers, de functies en taken van de verschillende vrijwilligers zijn omschreven in het vrijwilligersboekje.    

Eenmaal per jaar komt de Algemene ledenvergadering bijeen, waarin de leden gezamenlijk het beleid van de vereniging bepalen.

Voor de interne communicatie binnen de vereniging verschijnt vier keer per jaar Switchat; ons clubblad. Het blad wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal (advertentie)sponsors. 
Sinds begin 2014 heeft Switch een eigen Facebookpagina waar mededelingen op geplaatst worden en korte reacties/foto’s van wedstrijden en activiteiten. Om ook de jeugd te bereiken, heeft Switch sinds 2018 een Instagram-account. Via de Nevobo app “Mijn volleybal” kun je het programma, standen en uitslagen van de Switchteams zien. Tevens is het Switch’87 nieuws van de website aan deze app gekoppeld.  

Het mededelingenbord in Sporthal “De Duffelt” tenslotte verschaft ook nog de nodige informatie over trainingstijden, competitiestanden en wedstrijdschema’s.