Home » Scheidsrechters

Scheidsrechters

De volleybalwedstrijden worden geleid door scheidsrechters en scheidsrechter zijn is leuk, moet leuk blijven en zelfs nog leuker worden! Lijkt het jou mooi om volleybalwedstrijden te leiden? dan zijn er diverse opleidingen op verschillende niveaus in de aanbieding. Via Volleybalmasterz.nl kun je in je eigen tempo, makkelijk en gratis je spelregelbewijs halen. De overige opleidingen zijn dusdanig opgezet dat ze dichtbij huis worden georganiseerd. Een beginnend scheidsrechter kan zelfs de opleiding bij Switch ’87 volgen.

Spelregeltoets 3e klasse en lager
Op Volleybalmasterz.nl kun je oefenen en de spelregels in begrijpelijke taal bestuderen. De eindtoets maak je hier.

Heb je deze spelregeltoets gehaald dan zie je digitaal al je certificaat om te fluiten tot en met de derde klasse en jeugdwedstrijden (met uitzondering van topklasse A en B wedstrijden). Je kunt deze uitprinten en bewaren op je computer. De Nevobo verwerkt, mits je relatiecode is ingevuld, maximaal de dag na het behalen van je certificaat je behaalde scheidsrechterslicentie in het systeem en dan mag je gelijk gaan fluiten.

Vaardigheidstrainingen voor scheidsrechters op 1ste/2de klasse (fluitcode V4) 
Tijdens de vaardigheidstraining V4 leiden (door de Nevobo erkende) verenigingsexperts,  scheidsrechters op voor wedstrijden vanaf de 2e klasse  t/m  1e klasse van de regio en Topklasse A- en B-jeugd. In de training leren zij om wedstrijden te begeleiden, welke invloed hun gedrag en houding heeft op het spel en hoe ze spelplezier kunnen bevorderen. Niet het beoordelen van de scheidsrechter, maar het trainen van de scheidsrechter staat centraal.  Iedereen die de vaardigheidstraining heeft gevolgd en de spelregeltoets heeft behaald (vooraf) mag in de 1ste en 2de klasse worden aangewezen.

De wedstrijden bij Switch ’87 tot en met de 2e klasse worden geleid door onze eigen scheidsrechters. Die voor de 1e klasse worden door de regio aangewezen.