Home » Jeugdvolleybal » CMV jeugd 6 – 12 jaar

CMV-jeugd

Voor deze jeugd is er een geweldige dynamische volleybalvorm ontwikkeld namelijk Cool Moves Volley (CMV). Volleybal is best een moeilijke sport, daarom is er speciaal voor kinderen een makkelijke manier bedacht om volleybal stapsgewijs aan te leren. Deze stappen worden 1 voor 1 aangeleerd met als uiteindelijk doel het beheersen van het volleybalspel.

Bij de allerkleinsten ligt de nadruk op het vangen en gooien van de bal en het bewegen in het veld. Rond je 7e jaar leer je steeds meer technieken aan. Je speelt competitie tegen andere verenigingen in de vorm van maandelijkse toernooien. De teams bestaand uit 3 of 4 spelers, de grootte van het veld is afhankelijk van het niveau. De nethoogte bedraagt 2 m. Vanaf niveau 4 wordt er tweemaal in de week getraind.

Ook ouders zijn actief.

Voor de begeleiding van de jeugd naar de toernooien worden de ouders ingeschakeld om te coachen en voor het vervoer te zorgen. De CMV-jeugd speelt haar competitie in toernooivorm op zondag, ongeveer 5 maal per seizoenshelft. De trainers maken dit tijdig bekend. Bij uittoernooien wordt erop gerekend dat de ouders rijden. Per team dienen de ouders onderling een rijschema te maken.

Het is de bedoeling dat de 2 ouders die rijden, de coaching van de teams voor hun rekening nemen. Daarnaast dienen de ouders te fluiten en te tellen tijdens wedstrijden waar Switch als eerste vermeld staat bij de wedstrijd.

Het is daarom voor de ouders ook leerzaam om de spelregels eens door te lezen en te komen kijken bij de trainingen. Men kan dan ook de trainers om uitleg vragen over de regels en op die manier wat zelfverzekerder langs de lijn staan te coachen. De spelregels worden aan het begin van het seizoen gemaild naar de ouders en ze zijn ook terug te vinden op onze site.

Het is niet alleen volleyballen bij Switch ’87 maar er is ook regelmatig een feestje. Voor de CMV-jeugd organiseren we tal van activiteiten zoals:

  • Halloweentraining
  • Sinterklaas/Pietentraining
  • Carnavalsfeest in De Kakatoe in Leuth.
  • Mei/juni: Jeugdkamp
  • Mei/juni: Buitentoernooi op Sportpark De Hove
  • Juni: ouder-kind training

Zowel jongens als meisjes zijn van harte welkom bij onze vereniging. Heb je nog nooit gevolleybald en wil je eerst op een training kijken of het bij je past, dan kan dat. Voor meer informatie: jeugd@switch87.nl  

Trainingstijden CMV jeugd – 2020-2021

 

Maandag

Zaterdag

Locatie

                                      Sporthal De Duffelt

Niveau 1, 2 en 3

 

9.30 – 10.30

Niveau 4

15.30 – 16.30

09.30 – 10.30

Niveau 5 & 6

16.30 – 17.30

09.30 – 10.30

 

CMV-toernooischema seizoen 2020-2021

Niveau 4, 5, 6

 

Zondag 20 september

Kidang Bemmel

Zondag 4 oktober

Ikaros Groesbeek

Zondag 1 november

Tweestroom Bemmel

Zondag 22 november

Pegasus Nijmegen

Zondag 13 december

Kidang Bemmel

  

Zondag 24 januari

Vocasa Nijmegen

Zondag 7 februari

Touché Dreumel

Zondag 7 maart

Kidang Bemmel

Zondag 21 maart

Switch ’87 Millingen

Zondag 18 april

Trivos Wijchen

 

Niveau 1, 2, 3

 

Zondag 27 september

Touché Dreumel

Zondag 11 oktober

Switch ’87 Millingen

Zondag 8 november

Ikaros Groesbeek

Zondag 6 december

Trivos Wijchen

Zondag 10 januari

Atalante Horssen

Zondag 28 februari

Pegasus Nijmegen

Zondag 14 maart

Vocasa Nijmegen

Zondag 11 april

Kidang Bemmel