Home » Jeugdvolleybal » CMV jeugd 6 – 12 jaar

CMV-jeugd

Voor deze jeugd is er een geweldige dynamische volleybalvorm ontwikkeld namelijk Cool Moves Volley (CMV). Volleybal is best een moeilijke sport, daarom is er speciaal voor kinderen een makkelijke manier bedacht om volleybal stapsgewijs aan te leren. Deze stappen worden 1 voor 1 aangeleerd met als uiteindelijk doel het beheersen van het volleybalspel.

Bij de allerkleinsten ligt de nadruk op het vangen en gooien van de bal en het bewegen in het veld. Rond je 7e jaar leer je steeds meer technieken aan. Je speelt competitie tegen andere verenigingen in de vorm van maandelijkse toernooien. De teams bestaand uit 3 of 4 spelers, de grootte van het veld is afhankelijk van het niveau. De nethoogte bedraagt 2 m. Vanaf niveau 4 wordt er tweemaal in de week getraind.

Ook ouders zijn actief
Voor de begeleiding van de jeugd naar de toernooien worden de ouders ingeschakeld om te coachen en voor het vervoer te zorgen. Daarnaast dienen de ouders te fluiten en te tellen tijdens wedstrijden waar Switch als eerste vermeld staat bij de wedstrijd. De CMV-jeugd speelt haar competitie in toernooivorm op zondag, ongeveer 5 maal per seizoenshelft. De trainers maken dit tijdig bekend. Per team dienen de ouders onderling een rijschema te maken.

Het is daarom voor de ouders ook leerzaam om de spelregels eens door te lezen en te komen kijken bij de trainingen. De spelregels worden aan het begin van het seizoen gemaild naar de ouders en ze zijn ook terug te vinden op onze site.

Jeugdactiviteiten
Het is niet alleen volleyballen bij Switch ’87 maar er is ook regelmatig een feestje. Voor de CMV-jeugd organiseren we tal van activiteiten zoals:

  • Halloweentraining
  • Sinterklaas/Pietentraining
  • Carnavalsfeest in De Kakatoe in Leuth.
  • Jeugdkamp
  • Mei/juni: Buitentoernooi op Sportpark De Hove
  • Juni: ouder-kind training

Zowel jongens als meisjes zijn van harte welkom bij onze vereniging. Heb je nog nooit gevolleybald en wil je eerst op een training kijken of het bij je past, dan kan dat. Voor meer informatie: jeugd@switch87.nl  

Trainingstijden CMV jeugd – 2023-2024

 

Maandag

Zaterdag

Locatie

                                      Sporthal De Duffelt

Niveau 1, 2 en 3

 

09.15 – 10.15

Niveau 4 & 5

15.30 – 16.30

09.15 – 10.15

Niveau 6

15.30 – 16.30

09.15 – 10.15