Switch ’87 Buitentoernooi op 11 en 12 juni

Na twee toernooiloze jaren gaan we er weer voor. In het weekend van 11 en 12 juni vindt het Switch ’87 Buitentoernooi weer plaats.
Hebben jullie ook weer zo zin een in een top weekend met je vrienden, familie, collega’s of teamgenoten. Sporten, feesten en slapen op één terrein. Schrijf je dan in voor de Millingse volleybalfeesten via www.stamvolleybal.com

Je kunt je inschrijven voor 1 van de volgende competities:

 • Regiocompetitie 6×6 op gras
 • Recreanten 6×6 op gras
 • Competitie 3×3 op gras
 • Competitie 2×2 beach
 • Jeugd: Aspiranten op zaterdag en/of zondag
              CMV-jeugd 4/5/6 alleen op zaterdag

Het is nog redelijk onduidelijk in hoeverre corona nog beperkingen gaat opleveren maar de organisatie is opgestart en er kan worden ingeschreven. Houdt er wel rekening mee dat voor deelname en toegang tot het sportpark en/of feesttent een coronatoegangsbewijs (CTB) noodzakelijk kan zijn.

Nog 5 dagen dan sluit de inschrijving van het buitentoernooi (28 mei)!

De volgende verenigingen/teams schreven zich al in (20 mei)

Nr.naam team
1Revoc Rekken
2Frruitschaal 30
3Volle(y)kracht
4Balletjes in de Lucht 22
5Mentally Disturbed Llamas
6Die Wikinger
7VV DOAVO
8ZVH Volleybal
9De Daltons
10De Gigantjes
11Ons
12Sambal
13Beach Babes
14Fam. Braakhekke
15VC Vessem
16Baldadige Ballerina Beachers
17Baldadige Bullies
18SVA Salzbergen
19Heho
20Ridders van de bruine snor (6.0)
21Switch`87 JB1
22The M.I.L.F.’s
23Van dat net af!
24De Vlamtosti’s
25Purple Bitches
26SIOK
275 Push-ups erbij!
28Team Geurts reizen die niet op reis gaat
29PaulPlusPlusPlus
30Time Out`75 A
31Time Out`75 B
32Time Out`75 C
33Voreo MB1
34Switch`87 MB1
35Doe maar een Baco
36Hier is je Baco
37Doe nog maar een Baco
38Pilsende Chickies
39FC Linksbuitenadem
40Kidang Angels
41Prikkuh!
42Kidang in de Mix
43Gemini Elst / Ik ben hier voor bier
44Gemini MB1
45Pink Ladies
46VollVollVolleyball
47Volleybalbabes
48Is d’r ook alcoholvrije Baco?
49De Drankbakken
50ACE Doesburg / Daar zit potentie in meiden A
51ACE Doesburg / Daar zit potentie in meiden B
52ACE Doesburg / De Fantastische Favorietjes C
53ACE Doesburg / Hoppa Hoppa N6
54TSVE-Netzroller
55Pritsch Perfect II
56SVB-Ladies
57De Droeftoeters
58FC Ouleh
59Diegene die wint
60Kidang MC
61McMeiden
62Tschoppies
63Nathalzen
64Gemini JA
65Gemini JC2
66Holee
67Old Schmetterhand
68Schlechtschmetterfront 
69FC Biercalona
70Lange Meiden en Matilde
71Li La Leo
72Halal Gehaktbal
73Okv`71 Meisjes B
74Team Mats
75Worms
76De Grashappers
77De Dijenkletsers
78Fam. Rutjes Melden
79Gemini MC1
80TV Stotzheim
81IDK Kidang
82Xanthos MC
83Xanthos MA
84Xanthos JB
85SG Kaarst Kobras
86SG Kaarst Kolibris
87Toppers Vocasa
88Slaatjes
89Je Moeder
90De Prutsers
91De Gekke Lama’s
92De Flurries
93Finn en de 9 dwergen
94De talenten VoCASA
95Als het maar gezellig is
96De Geerthoeve
97Pegasus MB1
98SC Millingen 6
99Heva VCV
100TB Höntrop

John geslaagd voor verenigingsexpert

Zaterdag 14 mei is onze scheidsrechterscoördinator John Peeters in Groesbeek geslaagd voor de test en mag zich nu verenigingsexpert noemen.

John mag nu de V4 Vaardigheidstraining geven om scheidsrechters op te leiden die in de 1e klasse of lager wedstrijden fluiten.
Dus nieuwe of reeds ervaren scheidsrechters die willen doorgroeien vanuit de jeugd/3e klasse kunnen voortaan in Millingen de vervolgopleiding krijgen. John, gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Heb jij je scheidsrechterslicentie al? Zo niet? De online spelregeltoets kan je doen via Volleybalmasterz.nl. Als je dat hebt gehaald, heb je een V6 licentie en mag je wedstrijden gaan fluiten in de 3e klasse en lager. Wil je daar begeleiding bij hebben, neem dan contract op met John Peeters.

Heren 3 KAMPIOEN!

Donderdagavond 19 mei is Heren 3 is in de Ark van Oost, na een 4-0 overwinnning op Pegasus, kampioen geworden in de 3e klasse. Het hele seizoen stonden ze samen met Heyendaal H5 bovenaan en wisselden ze elkaar regelmatig af als koploper. De laatste wedstrijd moest de beslissing brengen. Een lang seizoen wordt zo op een fantastiche manier afgesloten. Proficiat mannen met deze mooie prestatie. Uiteraard werd er een feestje gevierd in de kantine.

Switch ’87 zoekt nieuwe leden!

Wil jij gezellig en fanatiek volleyballen en na afloop met je teamleden nog een drankje doen? Komt dat even goed uit! Switch ’87 is namelijk op zoek naar nieuwe leden. Ben of ken jij iemand die wel een balletje kan slaan? Of wil jij graag kennismaken met deze schitterde sport? Kom dan volleyballen bij Switch ’87!

Switch ‘87 is een leuke volleybalvereniging in Millingen en Leuth. Wij zoeken spelers/speelsters voor zowel onze heren- als damesteams in de 2e en 3e klasse.
Uiteraard kun je ook aansluiten bij een van onze 4 recreantenteams. 
Dus twijfel niet langer en meld je aan bij de TAC (TAC@switch87.nl) en train nog een paar keer vrijblijvend mee voor de vakantie. Gaat voor de zomer jou niet meer lukken ? Geen probleem, eind augustus starten onze reguliere trainingen weer.   

Aanmelden beachen 2022

Dit jaar kun je je weer inschrijven voor de beach competitie. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen, word je ingedeeld in de door jouw gekozen poule. Zijn er niet genoeg aanmeldingen voor een bepaalde poule, dan zoeken we naar de beste oplossing.
Inschrijven kan tot 19 mei ’22.
De competities beginnen vanaf de week van maandag 23 mei.

Let op: deelname voor Switch’87-leden is gratis. Ben je (nog) geen lid, dan moet je voor deelname een beach-lidmaatschap afsluiten. Voor €20,- mag je dan van 1-5 t/m 31-8 beachen.

Voor de start van de competitie, dien je het bedrag ovv: “beach competitie 2022” over te maken op: NL65 RABO 0134 4040 25. Zonder Switch- of Beach lidmaatschap en betaling, mag je NIET deelnemen aan de beach competitie.

Voor het inschrijven, willen we graag het volgende weten:

 1. Waar wil je je beachteam voor inschrijven:
  o 2 X 2 dames – senioren (maandagavond)
  o 3 X 3 dames – senioren (maandagavond)
  o 2 X 2 heren – senioren (dinsdagavond)
  o 3 X 3 heren – senioren (dinsdagavond)
  o 3 X 3 jeugd – C, B, A (donderdagavond)
 2. Wie zitten er in je team?
  Voor zowel bij 2×2 en 3×3 geldt dat je 3 spelers mag opgeven. Echter worden de 2×2 wedstrijden
  alleen door 2 personen gespeeld en mag er tijdens de wedstrijd NIET gewisseld worden.
 3. Teamnaam.
 4. Aanvoerder van beachteam + telefoonnummer.
  Graag willen we van 1 persoon uit het team, het telefoonnummer hebben. Hiervoor maken we dan een beach-aanvoerdersapp aan. Die persoon zal onze contactpersoon zijn en kan de informatie doorspelen naar de rest van het team.
  Denk aan: spelregels, afspraken rondom ruilen/verzetten wedstrijden, competitieschema, etc.

Aanmelden kan via de mail: beachvolleybal.switch@gmail.com

Sportieve beachgroet,
Emmie & Bo
Beachcoördinatoren

Dames 2 kampioen!

Donderdag 28 april is dames 2 kampioen geworden in de 2e klasse. Het hele seizoen zijn de dames al ongeslagen en reeds vroeg in het seizoen werd er al gesproken over het kampioenschap. Door de tijdelijke winterstop vanwege corona duurde het iets langer voordat het feestje gevierd kon worden. Er moesten behoorlijk wat wedstrijden ingehaald worden en ook in februari/maart werden er nog wedstrijden gecandeld. Dit mocht de pret niet drukken, en afgelopen donderdag was het eindelijk zo ver. Tijdens de uitwedstrijd in de Ark van Oost, tegen Pegasus 7, werd er weer met 4-0 gewonnen. Na afloop was er  bier en wijn in de kleedkamer, hierna werd het feestje verder gevierd in de kantine.

Wij danken onze trouwe support David voor zijn aanmoedigen dit seizoen. Onze vaste teller Esther voor het lekkers na onze kampioenswedstrijd en onze trouwe invaller Lotte. Voor haar bijdrage aan ons kampioenschap en de gezelligheid in en buiten het veld.

 

Spek onze clubkas met kaartverkoop FIVB WK Volleybal Vrouwen!

Vandaag 3 mei is de speciale clubactie rondom het FIVB WK Volleybal Vrouwen van start gegaan en Switch ’87 doet ook mee. Door via onze unieke clubcode WK-tickets te kopen, spek je de clubkas. Een win-winsituatie, want jij zit op de tribune tijdens WK en wij verdienen wat extra’s voor onze vereniging. Help je mee om van de clubactie een succes te maken?

Hoe werkt de clubactie?
Via de website, Facebook en Instagram verspreiden we onze unieke clubcode. Door op die link te klikken, kom je direct in de WK-ticketshop terecht. Vervolgens kun je je bestelling plaatsen en heb je jezelf verzekerd van een plek op de tribune! 

Steun Switch ’87 en (ver)koop zoveel mogelijk WK-tickets
Je hebt tot 1 augustus de tijd om zoveel mogelijk WK-ticket te (ver)kopen. Trommel dus al je teamgenoten en vele anderen op voor een dagje topvolleybal en vraag hen om de bestellink te gebruiken én ook te delen met mensen in hun netwerk! Belangrijk om te weten: iedereen kan tickets bestellen met gebruik van onze clubcode.

Win een clinic van de Volleybaldames
Mocht je nog niet genoeg goede redenen hebben om nu WK-tickets te (ver)kopen dan trekt deze je ongetwijfeld over de streep: onder alle clubs die deelnemen aan de actie wordt één clinic van de staf en enkele speelsters van de Volleybaldames verloot! De clinic wordt gepland in het seizoen 2022-2023. 

Laten we samen in actie komen om zoveel Oranje supporters op de tribunes te krijgen én een mooi bedrag voor de clubkas te verdienen!   

Koop hier je ticketshttps://tickets.wkvolleybal.nl/showEventCriteria.html?changeLanguageTo=nl&promoter=SZWD 

Lustrumuitje jeugd

Dit jaar is het 35 jaar geleden dat Switch ’87 is onstaan uit de fusie tussen Aksios uit Millingen en Set Up ’68 uit Leuth. Omdit niet ongemerkt voorbij te laten gaan is er een lustrumcommissie die dit jaar leuke activiteiten organiseert voor onze leden.
Voor onze jongste jeugd is er een verrassing op zaterdag 21 mei. Wat ze gaan doen of waar is nog geheim, maar het wordt vast leuk.
Nog niet aangemeld, doe dit dan nog snel bij je trainer of neem contact op met de lustrumcommissie (telefoonnummer staat op het inleverstrookje).

Uitslag trekking Paasloterij 2022

Maandag 25 april is de trekking verricht van de Paasloterij.

1e prijs € 100 lotnr 3158
2e prijs € 50 lotnr 1097
3e prijs € 50 lotnr 2688
4e prijs € 25 lotnr 2089
5e prijs € 25 lotnr 0370
6e prijs € 10 lotnr 1599
7e prijs € 10 lotnr 0170
8e prijs € 10 lotnr 0034

Wij feliciteren alle winnaars van onze loterij. De gewonnen prijzen zijn af te halen bij penningmeester Jordy Sijtsema, Heerbaan 30 in Millingen.
Wij bedankt alle lotenkopers en onze leden die alle 3500 loten hebben verkocht.

Voormalig voorzitter Piet Eggermont benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Op een bijeenkomst in restaurant De Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn is op maandagmiddag 25 april, Piet Eggermont benoemd tot Lid in De Orde van Oranje Nassau. Het “lintje” werd uitgereikt door burgemeester Slinkman, waarbij behalve een aantal leden van Switch ’87 ook vertegenwoordigers van Volleybalvereniging Vocasa, waar Piet nu secretaris van het bestuur is en Stichting het Kekerdomse Kerkje, waar Piet nu penningmeester is, aanwezig waren.  

Piet werd in 1986 voorzitter van de toenmalige volleybalvereniging Aksios en vervolgens initiator van de fusie met het Leuthse Set Up 68 tot volleybalvereniging  Switch ’87.

Hij was gedurende twee termijnen voorzitter van de vereniging: 1987 – 1992 en vervolgens van 1999 – 2010. Daarnaast digitaliseerde hij de boekhouding, ontwierp de website en was jarenlang webmaster en ontwikkelde de wedstrijdprogrammatuur voor het buitentoernooi van STAM en was van 1987 tot en met 2019 verantwoordelijk voor de wedstrijdprogrammering van de Switch toernooien..  

Toespraak burgemeester Slinkman

Toespraak Koninklijke Onderscheiding de heer P.M. (Piet) Eggermont

Geachte heer Eggermont,

Vandaag is dan de dag dat ik u mag toespreken. U wist het niet, maar dat zat al een hele tijd in het vat. Sinds 2 januari  2021, het  olieballentoernooi van Switch, om precies te zijn. Helaas, het mocht niet zo zijn. Ook de 2e poging, het olieballentoernooi van 2022 ging niet door. Maar nu is het dan toch zover!

Want, meneer Eggermont, u werd al in 1986 voorzitter van Volleybalvereniging Aksios uit Millingen aan de Rijn in een  periode dat er al enige tijd sprake was van een fusie met volleybalvereniging Set Up uit  Leuth. U heeft mede de aanzet tot de fusie vormgegeven. In 1985 was sporthal De Duffett in Millingen gerealiseerd en dat was mede de aanleiding om de krachten van beide verenigingen te bundelen. U was hier de trekker voor, en waar eerdere pogingen waren mislukt, slaagde u erin om de fusie nu wel tot stand te brengen.

Met de gerealiseerde fusie in 1987 tussen Aksios en Set Up ’68 vervolgde u uw functie als voorzitter van de nieuwe volleybalvereniging Switch ’87. U wist de verschillende culturen van de verenigingen te harmoniseren binnen het nieuwe bestuur. U was de stimulerende factor die binnen en buiten het bestuur de lijnen uitzette en een beleidsplan ontwikkelde met aandacht voor het basisniveau en het topniveau en de manier waarop de vereniging dat moest financieren.

Toen u na 5 jaar Switch ’87 afscheid nam als voorzitter lag er een compleet beleidsplan klaar waar uw opvolger direct mee aan de slag kon. In deze periode bent u, meneer  Eggermont, bepalend geweest om de jonge vereniging een  stabiele basis te geven met een  duidelijke  organisatie en  stimulerend voor de betrokken vrijwilligers.

Na een periode van 7 jaar heeft u het voorzitterschap in april 1999 toch weer opgepakt. In de tussentijd was u als speler actief binnen de vereniging en op die manier had u de ontwikkelingen gevolgd. U startte het voorzitterschap met een opfrissing van het beleid onder het motto ‘voor de top en voor de breedte’. Met als doel in de top van de eerste divisie proberen mee te draaien en extra te investeren in de jeugd.

U ontwikkelde ook een computermodel met daaraan gekoppeld een boek­ houdprogramma om de financiële zaken binnen de vereniging te organiseren. Het programma wordt nog steeds door de huidige penningmeester gebruikt. Meneer Eggermont, u droeg naast het voorzitterschap actief uw steentje bij met sponsorwerving en training en coaching van jeugdteams.

Maar u deed nog veel meer voor de volleybalwereld. In de afgelopen ruim 30 jaar bent u de spil in de wedstrijdorganisatie van het 2-daagse  buitentoernooi van Switch’87. In de jaren 90 namen meer dan 240 teams deel aan het toernooi en werd de programmering van de wedstrijden een essentieel onderdeel van het toernooi. U heeft daarvoor rond 1990 een digitaal toernooi­ programma ontwikkeld dat een onmisbare ondersteuning van de wedstrijd­organisatie is. Het programma is door de jaren heen nog steeds een van de succesfactoren van het toernooi.

In de jaren negentig is Switch voorzichtig gestart met een website op internet. In 2002 heeft u de website van Switch ’87 volledig vernieuwd en er een professionele website van gemaakt. Al 18 jaar is dat een visitekaartje van de vereniging en een belangrijk communicatie -en informatiemiddel naar de leden en externe relaties.

U trad in september 2016 ook toe tot bet bestuur van VoCASA. U bent voor volleybalvereniging VoCASA van onschatbare waarde in uw rol als secretaris en vooral als actief bewaker van de visie van de club. U heeft een warm hart voor de volleybalsport en laat dit zien door u actief in te zetten voor het volleybal in de regio. U bent met name gericht op het versterken van de sport in alle doelgroepen: jeugd, breedte en top. Als ervaren bestuurder bent u: door­ tastend, scherp, analyserend, eerlijk, koersvast, en beschouwend.

Meneer Eggermont, ook buiten de volleybalsport zet u zich in voor de ge­ meenschap. In 2012 is besloten een stichting op te richten om het onderhoud aan het voor Kekerdom beeldbepalende monument de St. Laurentiuskerk met haar historische Smitsorgel te ondersteunen. U was direct bereid in het op te richten bestuur de rol van penningmeester op u te nemen. Acht jaar lang vervult u deze rol nu alweer zeer nauwgezet.  En niet alleen de rol van penningmeester. Ook bij de diverse activiteiten die de Stichting jaarlijks organiseert draagt u uw steentje bij.

In bet verleden heeft u zich nog meer verdienstelijk gemaakt voor bet dorp Kekerdom als penningmeester van het schoolbestuur van de St. Laurentius­ school (1994-2004) en als bestuurslid van muziekvereniging UNA Kekerdom (1997-2001).

Meneer Eggermont, bet is aan mensen die zich geheel belangeloos voor de plaatseliike gemeenschap inzetten, mensen zoals u, te danken dat zo’n ge­ meenschap een leefbare gemeenschap blijft.

Het is mij dan ook een eer u te mogen mededelen dat het Zijne Majesteit onze Koning heeft behaagd  om u, Pieter  Maria Eggermont, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!