Switch ’87 Buitentoernooi op 11 en 12 juni

Na twee toernooiloze jaren gaan we er weer voor. In het weekend van 11 en 12 juni vindt het Switch ’87 Buitentoernooi weer plaats.
Hebben jullie ook weer zo zin een in een top weekend met je vrienden, familie, collega’s of teamgenoten. Sporten, feesten en slapen op één terrein. Schrijf je dan in voor de Millingse volleybalfeesten via www.stamvolleybal.com

Je kunt je inschrijven voor 1 van de volgende competities:

 • Regiocompetitie 6×6 op gras
 • Recreanten 6×6 op gras
 • Competitie 3×3 op gras
 • Competitie 2×2 beach
 • Jeugd: Aspiranten op zaterdag en/of zondag
              CMV-jeugd 4/5/6 alleen op zaterdag

Het is nog redelijk onduidelijk in hoeverre corona nog beperkingen gaat opleveren maar de organisatie is opgestart en er kan worden ingeschreven. Houdt er wel rekening mee dat voor deelname en toegang tot het sportpark en/of feesttent een coronatoegangsbewijs (CTB) noodzakelijk kan zijn.

Week van de Scheidsrechter!

De Week van de Scheidsrechter 2022 staat voor de deur. Traditiegetrouw zet heel sportend Nederland de scheidsrechter in het welverdiende zonnetje. Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer tijd om met je team de scheidsrechter in het zonnetje te zetten.

Waarom zou je meedoen met je team? 
Ieder weekend (of doordeweeks) sta jij met je team te shinen in de sporthallen. Je beukt de ballen het veld in, legt set-ups op de millimeter nauwkeurig op de netrand, zodat jouw aanvallers de vingertoppen van de tegenstanders flink te grazen kunnen nemen. Manoeuvreer jij je als een ninja door het veld om de meest grandioze verdedigingsacties te tonen aan het publiek dat in groten getale aanwezig is. Of… doe je maar wat. Het maakt niet uit, het gaat erom dat de scheidsrechters dit alles mogelijk maken, voor jullie! Tijd dus om de scheidsrechter te bedanken. Doe jij mee met je team aan de Week van de Scheidsrechter? 

Hoe kun je de scheidsrechter bedanken? 
Mocht je even vastlopen met het bedenken van een ludieke actie, dan heeft de Nevobo speciaal voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet: 

 • Geef een staande ovatie 
 • Versier de stoel van de scheidsrechter 
 • Geef een gouden fluit 
 • Trakteer de scheidsrechter na de wedstrijd 
 • Bak een taart voor de scheidsrechter 
 • Geef de scheidsrechter gepersonaliseerde kaarten 
 • Neem de scheidsrechter mee uit eten  
 • Overhandig jullie clubshirt met daarop een persoonlijke tekst of jullie namen 
 • Rol een rode loper uit richting de bok 
 • Versier de entree van de sporthal, speciaal voor de scheids 
 • Maak een speciaal lied voor de scheids en zing het in de kantine achteraf 

 … Wat je ook doet, zorg ervoor dat de scheids zich tijdens de Week van de Scheids extra gewaardeerd voelt! 

Deel de acties! 
Maak een foto of video van de ludieke actie(s) en deel deze in de Week van de Scheidsrechter op social media met #Scheidsbedankt en #Volleyscheids.

Heel veel plezier tijdens de Week van de Scheidsrechter 2022! 

Grote Clubactie 2022 van start

Vandaag, 24 september, is de Grote Clubactie van start gegaan. De opbrengst van deze actie wordt besteed aan onze jeugdactiviteiten Via onderstaande link kom je gelijk op onze verkooppagina. Steun onze jeugd en koop een lot!
https://lot.clubactie.nl/lot/switch-87/100079

Een lot kost €3,- per stuk. Hiervan gaat 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas. Koop loten en help ons doel te halen. De 3 beste lotenverkopers ontvangen aan het einde van de actie een prijs. 

Verkoopboekje met QR-code
Ook dit jaar zitten er op de verkoopboekjes een QR-code, waarmee kopers eenvoudig online loten kunnen kopen. Hoe dit in z’n werk gaat, zie je in dit instructiefilmpje. Uiteraard kunnen kopers ook nog op de traditionele wijze een eenmalige machtiging invullen in het boekje. De gekochte lotnummers vind je op je bankafschrift en ontvang je per e-mail.

WK Volleybal Festival Arnhem

Tekst van Sportbedrijf Arnhem:

Van 23 september tot en met 15 oktober vindt het WK Volleybal voor vrouwen in Nederland plaats. Arnhem is een van de speelsteden. Daarom wordt er in Arnhem in het weekend van 24 en 25 september het Festival Volleybal georganiseerd. Het belooft één groot feest te worden, waarbij alles draait om de bal. Zaterdag en zondag tussen 11.00 uur en 17.00 uur maak je op allerlei manieren kennis met de sport.

Festival Volleybal

Festival Volleybal betekent twee dagen feest in de binnenstad, waarbij alles draait om de bal. Een route van ongeveer 2 kilometer verbindt 4 volleybalpleinen en neemt je mee langs fantastische streetpaintings. Langs de route zijn leuke acts van internationale allure te zien die verbazen, ontroeren of gewoon grappig zijn.

Benieuwd wat er allemaal te doen is? We zetten een paar tips op een rij. Bekijk het hele programma op de website.

Volleybal voor iedereen!

No-jump volleybal is, zoals de naam al zegt, volleybal zonder springen. De sport is nog net zo leuk, maar minder belastend voor enkel, heup, knie en rug. Ook zeer geschikt voor senioren dus. Zitvolleybal is een aantrekkelijke paralympische volleybalvariant, zowel om te beoefenen als om naar te kijken. In Nederland mag iedereen met of zonder handicap meedoen. Op het Gele Rijders Plein mag je kijken en ook zeker zelf ervaren hoe leuk deze varianten zijn.

Een Marktplein vol

Op de Markt staat natuurlijk het beachstadion waar de hele week activiteiten zijn. Je maakt er ook kennis met Teqvolley, een heel snel spel rondom een bolle tafel. Je kunt op de foto met de WK-trophy of een lekker drankje drinken. Uit de volleybalbus van de Nevobo komen allerlei stoere spellen. Of bouw je eigen zandkasteel in de enorme zandbak.

Test je skills

Volleyballers springen hoog, duiken ver en slaan best hard. Kun jij dat ook? Test het zelf op het Stationsplein.Er staat een hoogtemeter, duikmat en een smashmeter voor je klaar. Laat maar zien wat je kan.

Volleybalclinic en bijscholing voor onze trainers

Als Switch willen wij continu blijven investeren in de kwaliteit van onze trainers. Om die reden hebben wij een bijscholing en een clinic georganiseerd. Wij willen onze (jeugd-)trainers de kans bieden om in zichzelf te investeren. Hiermee kunnen jullie de teams nog beter bedienen. Dit is jullie kans!

Clinic
Op maandag 24 oktober geeft onze professionele trainer Niek van 16.00 – 18.00 een clinic in de sporthal in Millingen. Deze clinic zal een gedeelte theoretisch zijn maar vooral ook praktisch, dus trek je sportkleding aan.

Bijscholing
Op zondag 30 oktober van 10.30-13.30 uur in Millingen wordt er een workshop vanuit de Nevobo georganiseerd door Remko Kenter.
Remko Kenter is ongeveer 10 jaar Mini volleybaltrainer en tevens grondlegger van Action Volley. Action Volley is volleybal door de ogen van kinderen (6-12 jaar) door middel van breed motorisch scholen.
Hoe bind je jongens en meiden op een actieve manier aan je vereniging? Hoe stimuleer en motiveer je kinderen op een leuke manier terwijl ze zich ook nog breed ontwikkelen door middel van volleybal? Action Volley helpt daarbij!

In 2021 was Remko Kenter aanwezig op de sportdag voor onze jeugd. Toen had Remko een leuke, speelse maar ook uitdagende clinic voor onze mini’s en aspiranten.  

Aanmelden
Laat via de e-mail tac@switch87.nl of app weten of je aanwezig kunt zijn en noteer de data (valt in de herfstvakantie) in je agenda.

Open Volleybaltraining & Volleybalspeeltuin

Op zaterdag 17 september en zaterdag 1 oktober organiseert sportvereniging Switch ’87 een open volleybaltraining voor alle kinderen tot 12 jaar uit Millingen, Kekerdom, Leuth en omgeving. Als je eens wilt uitproberen of volleybal iets voor jou is, maar ook als je al lid bent van Switch, ben je van harte welkom op deze dagen.

Dit jaar is er ook een speciale training voor de allerjongste kinderen; de “Volleybalspeeltuin” voor kinderen vanaf 4 jaar.

Plaats: Sporthal De Duffelt, Millingen aan de Rijn
Tijd: 9.15 – 10.15 uur
Volleybalspeeltuin: 4 – 5 jaar
Open training: 6 – 12 jaar

Training
Onze jeugdtrainers zullen een leuke open training verzorgen om op een gezellige, sportieve manier kennis te maken met volleybal.
Deelname is gratis en verplicht tot niets. Neem dus gerust een vriendje of vriendinnetje mee!
Na afloop krijg je een flyer voor 4 gratis trainingen.

Aanmelden
Vooraf even aanmelden is wel handig. Dan weten de trainers hoeveel enthousiaste kinderen er ongeveer komen. Voor aanmelding en/of vragen, stuur een mailtje naar tac@switch87.nl.

Namens de trainers en de Technische Advies Commissie van Switch ’87,
Mieke van Swelm

Stemperiode Rabo ClubSupport gestart

Als Rabo-lid kun je vanaf 5 t/m 27 september stemmen op je favoriete clubs. Dus steun Switch ’87 en breng je stem uit. 

Doel opbrengst 
Met jouw stem ondersteun je ons doel: het organiseren van Super Saturday op zaterdag 8 april 2023 i.c.m. het eindfeest. We willen deze dag het volleybal in de polder promoten, mede door alle teams deze dag een thuiswedstrijd te laten spelen. Hiervoor kunnen wij een bijdrage van Rabobank ClubSupport goed gebruiken.

Stemmen 
Je kunt alleen stemmen als je lid bent van de Rabobank.

Je kunt maximaal 3 stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 1 op dezelfde club. Geef Switch ’87 dus 1 stem! 
Geef óns jouw stem van 5 t/m 27 september in de Rabo App of op www.rabobank.nl/clubsupport.

Programma lustrumfeest op 3 september

Zaterdag 3 september viert Switch ’87 haar 35-jarig bestaan. De lustrumcommissie heeft een leuk programma in elkaar gezet. Kom deze dag gezellig even kijken op de beachvelden of ’s avonds op het feest in de sporthal.

FESTIVITEITEN
13.00: alle deelnemers verzamelen bij de beachvelden op sportpark De Hove
13.20: aanvang wedstrijden
16.45: einde wedstrijden
16.50: gezamenlijk opruimen velden en douchen in de sporthal
18.00: start buffet in de sporthal
19.30: feestelijke afsluiting met DJ BOB

Volleybalinstuif bij Beleef Leuth!

Ben jij nieuw in Leuth of woon jij er al langer maar wil je weten wat er allemaal nog meer te beleven is? Kom dan naar “Beleef Leuth” op zondag 4 september. Kom kijken en kennismaken met verenigingen, waaronder Switch ’87. Op zes locaties presenteren verenigingen en organisaties zich. Switch organiseert vanaf 13.00 uur een volleybalinstuif voor kinderen van 4-11 jaar in de gymzaal (kulturhus). Ook kinderen die al lid zijn van Switch zijn van harte welkom om mee te doen. Deze middag zijn een viertal jeugdtrainsters aanwezig om de kinderen te begeleiden.