Trainersclinic voor onze jeugdtrainers

Maandag 19 oktober heeft onze professionele jeugdtrainer Niek Latuhihin van 15.30 – 17.30 een trainersclinic gegeven voor onze jeugdtrainers en assistent jeugdtrainers. De opkomst was groot! De clinic bestond uit 2 blokken, een theorie- en een praktijkgedeelte. De clinic werd door de jeugdtrainers als zeer leuk en leerzaam ervaren. In de kerstvakantie komt er een vervolg.

Halloween bij Switch ’87

Griezel je met ons mee?
Elk jaar vieren we Halloween met de kinderen van Switch ‘87 tijdens een leuke Halloweentraining op zaterdagochtend.

Zit je op de basisschool en zou je mee willen griezelen tijdens de volleybaltraining? Dan ben je van harte welkom op zaterdag 31 oktober in sporthal de Duffelt van 9.30 – 10.30 uur.
Kom op je spannends en griezeligst verkleed naar de sporthal dan maken we er een leuke training van!!  Het mooist (griezeligst) verkleedde kind, zal uitgeroepen worden tot ‘Griezel van de Dag’!
LET OP: geen glitters op de kleren, die kunnen er tijdens de activiteiten afgaan en voor veel rommel in de sporthal zorgen!!

Je hoeft niet bang te zijn: het wordt niet eng, wel heel sportief en gezellig (en het lekkers zit er natuurlijk gewoon bij)!
We horen graag of je erbij aanwezig bent. Dit kan door een mail te sturen naar: jeugd@switch87.nl.
Vanwege de verscherpte maatregelen mag er geen publiek bij aanwezig zijn dus papa’s en mama’s mogen niet blijven kijken.

Tot dan!
Groetjes Jeugdcommissie Switch ‘87

Competitie en trainingen senioren vanaf 14 oktober stil gelegd.

Met ingang van vandaag 14 oktober zijn alle competitiewedstrijden voor jeugd- en senioren alsmede de seniorentrainingen (> 18 jaar) van Switch ’87 stilgelegd. De aspiranten- en CMV-trainingen gaan gewoon door.

Hieronder is het nieuwsbericht van de Nevobo van 14 oktober weergegeven.

Volledige competitie tijdelijk stilgelegd

Als gevolg van de coronamaatregelen van 13 oktober worden alle competities, inclusief de Eredivisie- en jeugdcompetities, per 14 oktober 22.00 uur stilgelegd. Jeugd tot 18 jaar mag wel blijven trainen

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober werden er aanvullende maatregelen afgekondigd door premier Rutte en minister De Jonge om het coronavirus de kop in te drukken. Dit heeft gevolgen voor het volleybal: 

 1. Alle competities, inclusief de Eredivisie en jeugdcompetities, worden stilgelegd. 
 2. Voor 18 jaar en ouder geldt dat trainingen uitsluitend zijn toegestaan met een maximale groepsgrootte van 4 personen per veld en met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel 
 3. Jeugdteams tot 18 jaar mogen gewoon blijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen club zijn toegestaan. 

De maatregelen gaan in per woensdag 14 oktober, 22.00 uur en gelden voor ten minste 4 weken. 

Geen uitzondering Eredivisie volleybal 
De recente maatregelen worden genomen om reisbewegingen en sociale contacten te beperken. Tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat er in de sport alleen een uitzondering geldt voor Topsporters met een status en het betaald voetbal (Ere– en Eerste divisie voetbal). Dit betekent dat de Eredivisie volleybal, net als de volleybalcompetities op andere niveaus, in de aankomende 4 weken wordt stilgelegd.  

Trainingen in teamverband voor 18 jaar en ouder, inclusief de Eredivisie 
De trainingen in teamverband van 18 jaar en ouder, inclusief Eredivisieteams, zijn per woensdag 14 oktober 22.00 uur, uitsluitend toegestaan met een maximale groepsgrootte van 4 personen per veld (inclusief trainer, indien trainer binnen het veld aanwezig is. Als de trainer buiten het veld instructies geeft, telt deze niet mee) en met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel, zowel binnen als buiten de lijnen.  

Jeugdteams tot 18 jaar mogen ‘gewoon’ blijven trainen 
Voor trainingen in teamverband wordt er voor de jeugd tot 18 jaar een uitzondering gemaakt. Zij mogen ‘gewoon’ blijven trainen. Ook zijn onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club toegestaan.  

Richtlijnen toegestane trainingen 
Uiteraard blijven bij de trainingen voor de jeugd tot 18 jaar en senioren van 18 jaar en ouder de huidige maatregelen in stand, met als belangrijkste aandachtspunten dat er geen publiek is toegestaan, de richtlijnen voor het dragen van mondkapjes van toepassing zijn en de kantine gesloten is. Het dragen van mondkapjes wordt verplicht zodra dit juridisch geregeld is. Bovenop deze al geldende aandachtspunten zijn ook douches en kleedkamers per woensdag 14 oktober 22.00 uur gesloten en geldt er een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Op onze pagina Organisatie indoor volleybal zullen wij zo snel mogelijk de informatie en hulpmiddelen actualiseren. Houd hiervoor www.nevobo.nl en onze social media kanalen in de gaten. 

Vervolg competitie en teamgelden 
Deze maatregelen hebben, bovenop de ontwikkelingen van de afgelopen wekenveel impact op het verdere verloop van de competities. De Nevobo werkt de mogelijke scenariouit voor het vervolg van de competitie De uitkomst zal mede afhankelijk zijn van de duur van de huidige situatie. Op korte termijn wordt hierover gecommuniceerd. 

Vervolgens geeft de Nevobo ook uitsluitsel over een passende oplossing voor de teamgelden voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.  

 

Stappenplan: wat te doen bij corona-gerelateerde klachten of coronabesmettingen bij sporters, trainers en/of coaches?

De Nevobo heeft een stappenplan gepubliceerd over wat te doen bij corona-gerelateerde klachten:

Algemene uitgangspunten

Als er een of meerdere sporters, trainers en/of coaches corona-gerelateerde klachten hebben dan wel besmet zijn met corona, dan heeft dit consequenties voor de persoon zelf, maar ook voor zijn/haar teamgenoten, de tegenstander en officials. Wat zijn de consequenties en wat betekent dit voor het al dan niet trainen en/of spelen van wedstrijden?

In de volgende situaties gaat een sporter, trainer en/of coach in thuisquarantaine door corona:

 • De sporter, trainer en/of coach heeft klachten die passen bij corona;
 • De sporter, trainer en/of coach heeft corona;
 • Een huisgenoot van de sporter, trainer en/of coach heeft naast milde corona klachten ook koorts en/of last van benauwdheid;
 • Een huisgenoot van de sporter/ trainer/coach heeft corona;
 • De sporter, trainer en/of coach is een nauw contact van iemand met corona (lees verder in dit stappenplan wat nauw contact inhoudt);
 • De sporter, trainer en/of coach komt terug uit een land waarbij in het reisadvies staat dat hij/ zij in thuisquarantaine gaat.

Indien binnen het team een of meerdere personen klachten hebben die passen bij corona, dan dienen zo snel mogelijk de teamleden en het bestuur van Switch ’87 te worden geïnformeerd. Voor meer informatie zie het stappenplan.

 

Coronazaalwacht De Duffelt

Beste (competitiespelende) leden graag jullie aandacht voor het volgende:

Het bestuur van Switch ’87 heeft besloten om voor de thuiswedstrijden de competitie spelende teams te verplichten een coronazaalwacht te leveren, daartoe zijn regels en een schema opgesteld dat met de thuiswedstrijden op zaterdag 24 oktober van kracht wordt. Het schema is zo opgesteld dat voor de donderdagavond een laat spelend team “een vroege wacht” draait en een vroeg spelend team “een late wacht”. Voor de zaterdag hebben wij teams ingezet die soms toch al ingedeeld waren als scheidsrechter, waarbij dan ook de andere leden van dat team de kans krijgen hun steentje bij te dragen. Helaas moeten wij dus toch een beroep doen op een deel van jullie “vrije zaterdag”. Wie van de leden de wacht draait laten wij aan de teams zelf over.

Aanvoerders/coaches: overleg met de spelers wie er wanneer ingezet kan worden. Voor de recreatieve competitie gaan wij er van uit dat deze teams het zelf organiseren op basis van de bijgevoegde regels. Mochten mensen/teams verhinderd zijn dan dienen zij zelf voor vervanging te zorgen en dit te berichten aan de coronazaalwacht coördinator Koen van Haren : 06 303 87169

Het rooster is onder voorbehoud van wedstrijdwijzigingen en mogelijk aanvullende overheidsrichtlijnen. Wij realiseren ons terdege dat dit een extra aanslag op jullie schaarse vrije tijd is, echter dit is nu eenmaal de consequentie van het coronatijdperk. 

Wij wensen jullie ondanks deze coronaperikelen veel sportplezier en blijf gezond!

Bestuur Switch ’87

 

Rabo ClubSupport, stem op ons, nu!

Beste leden en ouders jeugdleden,

Vanaf vandaag kan er gestemd worden voor de Rabobank ClubSupport actie! In tegenstelling tot voorgaande jaren ontvang je dit jaar geen stembiljet, maar geef je jouw stem via de app of inloggen op de website.

Doel opbrengst 
Help je mee om kinderen in de polder zo veel en goed mogelijk te laten bewegen en volleyballen?
Met jouw stemmen ondersteun je ons doel: de volleybalclinics op de basisscholen in Millingen, Leuth en Kekerdom die wij dit najaar weer gaan organiseren. Op deze manier laten wij aan de jeugd zien hoe leuk volleyballen bij Switch ’87 is. Daarom kunnen wij een bijdrage van Rabobank ClubSupport goed gebruiken.

Stemmen 
Je kunt alleen stemmen als je lid bent van de Rabobank.

Je kunt maximaal 5 stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 op dezelfde club. Geef Switch ’87 dus 2 stemmen! 2 van de overige stemmen zou je uit kunnen brengen op volleybalvereniging VoCASA uit Nijmegen, ook zij gaan de opbrengst gebruiken voor schoolvolleybalclinics.

Geef óns jouw stem van maandag 5 t/m zondag 25 oktober in de Rabo App of op www.rabobank.nl/clubsupport.

Alvast bedankt,

PR Commissie Switch ’87

Wat betekent het mondkapjes advies voor volleybal?

Op vrijdagavond 2 oktober is het kabinet met een dringend advies voor het dragen van mondkapjes gekomen. Lees hier wat voor invloed dit heeft op het volleybal.

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Om duidelijkheid te verschaffen over hoe we in het volleybal hier het beste mee om kunnen gaan, is hieronder een aantal aanvullende adviezen op een rijtje gezet:

 • Het mondkapje is geen vervanging van de overige maatregelen, zoals het houden van de 1,5 meter afstand en het niet yellen, zingen en schreeuwen in de zaal;
 • Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst op en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes;
 • Als teams starten met hun warming-up en tijdens de wedstrijd gaan de mondkapjes af;
 • Wanneer je voor langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook op de bank mondkapjes te dragen;
 • De coach hoeft geen mondkapje te dragen, om zo verstaanbaar te blijven bij het geven van aanwijzingen aan het team;
 • Eventueel aanwezige lijnrechters, tellers en aanwezige jury houden hun mondkapje op;
 • Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op.

In de aankomende dagen zal het advies verder worden verwerkt in het volleybalprotocol dat hier te vinden is. Veel gestelde vragen omtrent corona zijn hier te vinden.

Coronaprotocol voor bezoekende teams (update per 29 september)

Welkom in Sporthal De Duffelt, fijn dat jullie hier weer komen spelen! Er zijn een aantal coronaregels:

Voor iedereen geldt

 • Desinfecteer handen bij binnenkomst en volg looproutes en aanwijzingen van onze corona-coördinator (geel of oranje hesje).

Registratie

 • Gasten die niet op het wedstrijdformulier van het bezoekende team staan vermeld, worden verzocht zich te registreren via de aanwezige QR-code of schriftelijk.

Voor de volledigheid

 • Ben je 18 jaar of ouder, dan moet je tot iedereen behalve tot kinderen t/m 12 jaar een afstand bewaren van minimaal 1,5 meter. En behalve kinderen t/m 12 jaar mag niemand dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
 • Ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoef je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 meter tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep (18 jaar en ouder) mag ook niet dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
 • Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoef je tot niemand afstand te houden. En iedereen mag dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
 • Tijdens het sporten gelden deze regels niet waar dat de sportbeoefening in de weg staat.

Kleedkamers

 • De kleedkamers zijn geopend en douchen is toegestaan. Het verzoek is echter om in sportkleding naar de sporthal te komen en thuis te douchen. Dit geldt ook voor jeugdteams.
 • De kleedkamercapaciteit is echter beperkt: afhankelijk van de grootte van de kleedkamer: max. 5 a 6 personen van 18 jaar en ouder en maximaal 3 personen tegelijkertijd douchen.
 • Verder dienen de afstandsregels gehanteerd te worden.
 • Vul je bidon thuis. Uiteraard is bijvullen mogelijk.

Wedstrijden

 • Voor personen van 18 jaar en ouder is de regel dat wanneer je niet (meer) in het veld staat, er 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Dit geldt dus ook in kleedkamers, op de tribune en naast het veld.
 • Schud geen handen en vermijd ander ‘onnodig’ fysiek contact zoals high fives of knuffels.
 • Om de tegenstander en scheidsrechter te begroeten is er een line-up aan het begin van de wedstrijd op de eigen achterlijn. Op fluitsignaal van de scheidsrechter loopt het team met geklap het veld in.
  Aan het eind van de wedstrijd stelt het team zich aan de eigen kant op bij de 3-meter lijn en groeten/bedanken we elkaar met geklap. CMV teams doen dit vanaf een willekeurige plek in het veld.
 • Vermijd hard stemgebruik. Sorry: het zingen of roepen van liedjes of yells is niet toegestaan. Het bescheiden vieren van een punt wel.
 • Zorg dat de (sport)materialen door zo min mogelijk mensen aangeraakt worden.
 • Bezoekende teams mogen geen eigen volleyballen meenemen. De volleyballen van het thuisspelende team moeten worden gebruikt.
 • Bij het veld staat desinfecterende handgel en desinfectans voor materiaal. Maak materiaal zoals tafel, bank of scheidsrechtersstoel voor gebruik schoon. Dit wordt door teams/scheidsrechter zelf geregeld.
 • Zorg ervoor dat het digitale wedstrijdformulier van de wedstrijd zo veel mogelijk vooraf thuis al is ingevuld met de aanwezige spelers/begeleiding.
 • Desinfecteer je handen na het aanraken van andermans laptop/tablet/telefoon.
 • Neem als team eventueel een eigen handdoek mee voor het drogen van de vloer.
 • Neem (op afstand) plaats op de tribune bij het speelveld als de voorgaande wedstrijd nog niet is afgelopen.

Publiek

 • Publiek wordt per 29 september geen toegang meer verleend.
 • Bezoekende teams vragen we om alleen met de nodige begeleiding te komen.
 • Noodzakelijke chauffeurs van jeugdteams kunnen plaatsnemen op de tribune.
 • Neem geen kinderen mee naar de accommodatie.
 • Houd je aan de tribuneregels:
  • alleen plaatsnemen tussen de rode kruisjes
  • geen geforceerd stemgebruik

Kantine

 • De kantine is per 29 september geslotent.

Wij wensen jullie veel sportplezier in De Duffelt.

Nieuwe coronaregels per 29 september

Het kabinet heeft nieuwe coronaregels afgekondigd die dinsdag 29 september, 18.00 uur ingaan. Wat verandert er voor de leden en gasten van Switch ’87? In het kort hieronder de aanvullingen en veranderingen op de al bestaande coronaregels:

 • De kantine is gesloten.
 • De sporthal is niet toegankelijk meer voor publiek: er mag geen publiek zoals ouders, familieleden en vrienden en andere belangstellenden meer plaatsnemen op de tribune.
 • De tribune is alleen beschikbaar voor teams die wachten op de volgende training of wedstrijd.
 • Na het trainen of na de wedstrijd dienen de teams de sporthal direct – na eventueel omkleden en douchen – te verlaten.
 • Kinderen naar training of wedstrijd brengen: Voor ouders die hun kinderen (tot en met 17 jaar) naar wedstrijden of trainingen brengen, gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur ook aangescherpte regels:
  • Bij een training en een thuiswedstrijd wordt een ouder gezien als toeschouwer. De ouder mag dan niet blijven kijken.
  • Bij een uitwedstrijd geldt de benodigde rijdende ouder niet als publiek, maar is die onderdeel van de teambegeleiding. Er mag dan gekeken worden naar de wedstrijd.
  • LET OP: Clubs kunnen afwijken van deze richtlijn, houd de website van de thuisspelende vereniging in de gaten. Beperk het aantal rijdende ouders tot een minimum.

Voor de overige regels wordt verwezen naar:

Protocol indoor volleybal en De Duffelt (update 29 september)

Nu de wedstrijden weer beginnen is het protocol aangepast en uitgebreid. Meer informatie kun je vinden in het Protocol indoor volleybal. van de Nevobo

Belangrijke voorzorgsmaatregelen
Voor het betreden van De Duffelt gelden de maatregelen van het RIVM. Blijf thuis en laat je testen, als:

 • …je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • …iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • …een familielid in de afgelopen twee weken positief getest is op corona.

Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

Basisregels in het kort

 • Ben je 18 jaar of ouder, dan moet je tot iedereen behalve tot kinderen t/m 12 jaar een afstand bewaren van minimaal 1,5 meter. En behalve kinderen t/m 12 jaar mag niemand dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
 • Ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoef je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 meter tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep (18 jaar en ouder) mag ook niet dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
 • Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoef je tot niemand afstand te houden. En iedereen mag dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
 • Tijdens het sporten gelden deze regels niet waar dat de sportbeoefening in de weg staat.
 • Voor trainers geldt: houd 1,5 meter afstand met sporters van 13 jaar en ouder tenzij noodzakelijk voor (veilige) beoefening/begeleiding van de sport.
 • Trainers hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot sporters tot en met 12 jaar.
 • Vermijd bij het sporten fysiek contact dat niet noodzakelijk is, zoals het vieren van een punt of bij een wissel.
 • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen, is niet toegestaan.

Bij aankomst in de sporthal

 • Kom je trainen: registreer jezelf of via de trainer op de teamformulieren in de regieruimte.
 • Kom je een wedstrijd spelen: dan volstaat registratie op het wedstrijdformulier (spelers, coach, scheidsrechter en teller).
 • Per 29 september wordt bezoek niet meer toe gelaten op de tribune. Bij noodzakelijke bezoeken van vrijwilligers en ouders dienen deze men te registreren via de QR code: scan de code en vul je gegevens in. Heb je geen beschikking over QR code scanner, registreer je dan schriftelijk. In geval van een besmetting kunnen wij u snel bereiken. De gegevens worden 14 dagen bewaard en daarna vernietigd. 

Hygiënemaatregelen: gelden voor alle leeftijden. 

 • Was voor en na afloop je handen en onderarmen met water en zeep.
 • In de materiaalberging is desinfectiemiddel en papieren doekjes beschikbaar.
 • Zorg dat beide entree deuren van de hal geopend zijn in verband met ventilatie en looproute.
 • Reinig de ballen en de ballenkar na afloop van je training.
 • Een minimum aantal mensen is verantwoordelijk voor het opbouwen en afbreken van het veld (en ontsmet vooraf nogmaals zijn/haar handen).
 • Raak het net en de palen verder niet aan.
 • Gebruik je eigen materialen (zoals bidon en handdoek) tijdens de training.

Regels kleedruimtes, toilet- en douchevoorzieningen voor leden van 18 jaar en ouder:

 • Maximaal vijf of zes personen in de kleedkamer (afhankelijk van de grootte van de kleedkamer) en maximaal drie personen in de doucheruimte
 • Beperk het toiletbezoek en kom zoveel mogelijk al omgekleed naar de sporthal.
 • Laat geen kleding achter in de kleedkamer maar neem het mee in de sporthal.

Wedstrijden

 • Voor personen van 18 jaar en ouder is de regel dat wanneer je niet (meer) in het veld staat, er 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Dit geldt dus ook in kleedkamers, op de tribune en naast het veld.
 • Schud geen handen en vermijd ander ‘onnodig’ fysiek contact zoals high fives of knuffels.
 • Om de tegenstander en scheidsrechter te begroeten is er:
  • een line-up aan het begin van de wedstrijd op de eigen achterlijn. Op fluitsignaal van de scheidsrechter loopt het team met geklap het veld in.
  • Aan het eind van de wedstrijd stelt het team zich aan de eigen kant op bij de 3-meter lijn en groeten/bedanken we elkaar met geklap. CMV teams doen dit vanaf een willekeurige plek in het veld.
 • Vermijd hard stemgebruik. Sorry: het zingen of roepen van liedjes of yells is niet toegestaan. Het bescheiden vieren van een punt wel.
 • Zorg dat de (sport)materialen door zo min mogelijk mensen aangeraakt worden.
 • Bezoekende teams mogen geen eigen volleyballen meenemen. De volleyballen van het thuisspelende team moeten worden gebruikt.
 • Bij het veld staat desinfecterende handgel en desinfectans voor materiaal. Maak materiaal zoals tafel, bank of scheidsrechtersstoel voor gebruik schoon. Dit wordt door teams/scheidsrechter zelf geregeld.
 • Zorg ervoor dat het digitale wedstrijdformulier van de wedstrijd zo veel mogelijk vooraf thuis al is ingevuld met de aanwezige spelers/begeleiding.
 • Desinfecteer je handen na het aanraken van andermans laptop/tablet/telefoon.
 • Neem als team eventueel een eigen handdoek mee voor het drogen van de vloer.
 • Neem (op afstand) plaats op de tribune bij het speelveld als de voorgaande wedstrijd nog niet is afgelopen.

Publiek

 • Per 29 september wordt er geen publiek meer toegelaten tot de tribune.

Kantine

 • Per 29 september is de kantine gesloten.

Ondanks alle coronaregels wensen wij jullie veel sportplezier in De Duffelt.