Home » Jeugdvolleybal » Aspiranten 12 – 18 jaar

Aspiranten 12 – 18 jaar

Wanneer kinderen te oud zijn om Cool Moves Volley te spelen, gaan ze volleyballen bij de aspiranten: Jeugd A, B of C.

De aspiranten spelen op zaterdag hun wedstrijden. Van september t/m december spelen zij een najaarscompetitie in een poule van ongeveer zes teams en kunnen ze kampioen worden in hun klasse. Daarna worden ze opnieuw inge­deeld op grond van de resultaten van de eerste helft van de competitie, waardoor ze meer gelijkwaardige tegenstanders krijgen. Uit deze competitie komen uiteindelijk weer kampioenen tevoorschijn.

Ook ouders zijn betrokken bij de activiteiten

Voor de begeleiding van de jeugd naar wedstrijden worden de ouders ingeschakeld om te coachen en voor het vervoer te zorgen. Elk team heeft een vaste coach, die het team begeleidt bij de wedstrijden. Voor de uitwedstrijden zal door de coach een rijschema opgesteld worden. Zo weet men ruim van tevoren wanneer er gereden moet worden.

Er wordt gespeeld op 4 niveaus in de najaarscompetitie (hoofdklasse, 1e, 2e en 3e klasse). In de tweede helft van het seizoen (voorjaarscompetitie) wordt boven de hoofdklasse een topklasse gevormd. Vanuit de hoofdklassen 1e helft (najaarscompetitie) wordt 1 topklasse gevormd in de tweede helft via een eventueel vooraf vastgestelde P/D-regeling. 

De spelregels voor de aspirantencompetitie zijn hetzelfde als voor de seniorencompetitie. De nethoogte en veldafmeting kan echter verschillen afhankelijk van niveau en leeftijdsklasse.

Jeugdactiviteiten
Ook voor de aspiranten worden er naast volleybal andere activiteiten georganiseerd zoals:

  • Januari: een activiteit zoals bijvoorbeeld bowlen
  • Jeugdkamp
  • Mei/juni: Buitentoernooi Switch ‘87
  • Juni: wedstrijd tegen ouders.
  • December: Olieballentoernooi

Verder stimuleren wij de aspiranten om actief mee te helpen bij de trainingen van de CMV-jeugd en jonge aspiranten.

Zowel jongens als meisjes zijn van harte welkom bij onze vereniging. Heb je nog nooit gevolleybald en wil je eerst kijken op een training of het bij je past, dan kan dat.

Meer informatie, mail naar TAC@switch87.nl