Competitie wordt weer hervat

Gisterenavond bereikte ons het goede nieuws dat er per vandaag weer in competitieverband gespeeld mag worden! Dit betekend dat op donderdag 27 januari weer thuiswedstrijden zijn voor onze seniorenteams. Op zaterdag 29 januari spelen 3 jeugdteams in sporthal De Duffelt. Het wedstrijdprogramma is te vinden op de site van de Nevobo en in de Volleybal app. Ook zijn toeschouwers weer welkom en is de kantine geopend. Wel gelden er nog een aantal regels en voorwaarden.

Om de besmettingscijfers zo laag mogelijk te houden, zijn er een aantal maatregelen van kracht om te volleyballen. Ook voor het bezoeken van een wedstrijd en de kantine zijn er voorwaarden. Deze vind je hieronder in het kort. 

Voorwaarden sport: trainen en competitie 
Om in groepsverband binnensport te beoefenen is een coronatoegangsbewijs vereist voor iedereen vanaf 18 jaar. Dit geldt dus ook voor het spelen van wedstrijden in competitieverband. Daarbij is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht en is ook de 1,5 meter afstandsregel van kracht, tenzij je volleybalt. Zowel trainingen als competitiewedstrijden mogen  22.00 uur plaatsvinden.

Voorwaarden toeschouwers 
Toeschouwers zijn ook weer welkom op de tribunes. Wel moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs tonen bij het bezoeken van een amateursportwedstrijd en vanaf 13 jaar bij een topsportwedstrijd, een mondkapje dragen bij verplaatsing en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Tenzij de bezoekers tot hetzelfde gezin behoren. Toeschouwers moeten om 22.00 uur de tribunes en de sporthal verlaten

Voorwaarden gebruik kantine 
Ook de kantine mag weer in gebruik worden genomen. Hiervoor geldt dat een coronatoegangsbewijs getoond moet worden door iedereen vanaf 18 jaar bij entree. In de kantine moet 1,5 meter afstand gehouden worden tot elkaar en is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing verplicht. Daarnaast is een vaste zitplaats verplicht. Eenmaal plaatsgenomen, dan mag het mondkapje af. De kantine moet om 22.00 uur haar deuren sluiten.

In de mail van 15 januari jl. kondigden we aan op zaterdag 29 januari een onderling toernooi te organiseren. Met de herstart van de competitie is dit toernooi komen te vervallen. Wellicht dat we dit nog naar het einde van het seizoen verplaatsen, maar daar volgt tegen die tijd dan meer informatie over.   

Ter info nog de instructie voor het controleren van het coronatoegangsbewijs

  • elk seniorenteam, recreantenteam én badmintonteam, voert de controle zelf uit. Wie je daar binnen je team verantwoordelijk voor maakt/hoe je dit organiseert, is aan jullie. 
    De controle geldt dus voor alle teamleden (vóór elke training en wedstrijd), alle tegenstanders (vóór wedstrijden) en het eventueel aanwezige publiek. 

  • voor de jeugdleden >18 jaar, voert de coach/trainer deze controle uit.

  • ouders/publiek van CMV jeugd op zaterdagochtend worden gecontroleerd door Mieke van Swelm of Hanneke van Swelm. 

Door middel van het installeren van de “Scanner voor CoronaCheck”-app op je eigen telefoon, kun je de controle uitvoeren. Met deze app kun je bij ingang van de sporthal de QR-code scannen. Controleer daarbij ook het legitimatiebewijs!

Als er nog vragen zijn, dan horen wij die graag!

Sportieve groet en succes!

Bestuur Switch ’87