Controle Coronatoegangsbewijs bij training en wedstrijd

Zoals we allemaal dinsdagavond hebben kunnen horen, is er een aantal Corona-maatregelen aangescherpt. Eén daarvan is het tonen van een coronatoegangsbewijs bij “georganiseerde sportbeoefening op sportlocaties vanaf 18 jaar”. Dit betekent dat vanaf zaterdag 6 november van alle deelnemers bij elke training en wedstrijd de QR-code in de Corona-check-app gescand moet worden.

Dit betekent voor een bezoek van de sporthallen/-zalen:
Ben je gevaccineerd? Dan moet je bij binnenkomst je QR-code laten scannen en je legitimatiebewijs tonen.
Ben je niet gevaccineerd? Dan kun je met het aantonen van een negatieve test en je legitimatiebewijs ook naar binnen.
Ben je niet gevaccineerd en heb je ook geen negatieve test? Dan mag je niet naar binnen.

Vanzelfsprekend is er begrip voor de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus de kop in te drukken, maar voorzien we ook grote problemen bij de uitvoerbaarheid van deze maatregel. Toch hebben wij geprobeerd een manier te bedenken om er samen voor zorgen dat wij als vereniging voldoen aan de verplichting van het controleren van het coronatoegangsbewijs.

Wij vragen daarom het volgende aan jullie:

  • elk seniorenteam, recreantenteam én badmintonteam, voert de controle zelf uit. Wie je daar binnen je team verantwoordelijk voor maakt/hoe je dit organiseert, is aan jullie. Maar dat de check gedaan moet worden is een feit! Indien er een sporthalbeheerder in De Duffelt aanwezig is, kan je vragen of ze helpen met de controle (bijv. bij grote drukte).
    De controle geldt dus voor alle teamleden (vóór elke training en wedstrijd), alle tegenstanders (vóór wedstrijden) en het eventueel aanwezige publiek.
  • voor de jeugdleden >18 jaar, voert de coach/trainer deze controle uit.
  • ouders/publiek van CMV jeugd op de zaterdagochtend worden gecontroleerd door Mieke van Swelm of Hanneke van Swelm. 

Door middel van het installeren van de “Scanner voor CoronaCheck”-app op je eigen telefoon, kun je de controle uitvoeren. Met deze app kun je bij ingang van de sporthal de QR-code scannen. Controleer daarbij ook het legitimatiebewijs!

We beseffen en begrijpen dat de huidige maatregelen de nodige impact zullen hebben op zowel trainingen als wedstrijden en dat dit veel vraagt van jullie!
Maar we rekenen op jullie medewerking en begrip voor deze/onze aanpak.

Als we willen blijven volleyballen, zullen we het samen moeten doen!

Bestuur Switch ’87