Lintje voor Bert van Swelm

Woensdag 26 april ontving ons lid Bert van Swelm van burgemeester Mark Slinkman een lintje in het gemeentehuis tijdens de jaarlijkse Lintjesregen.
Bert is al meer dan 50 jaar lid van Switch ’87 (en haar voorloper Set Up ’68). Nog elke maandagmiddag is Bert actief bij het badminton.

Bert heeft in 1968 volleybalvereniging Set Up ’68 in Leuth opgericht. Hij was daarna voorzitter, trainer en wedstrijdsecretaris van deze vereniging. Hij was een van de initiatiefnemers voor de fusie met volleybalverenging Aksios uit Millingen, waardoor Switch ’87 ontstond. Ook daar was hij actief als bestuurslid, trainer en scheidsrechter. Hij is altijd als adviseur van het bestuur op de achtergrond betrokken gebleven bij de vereniging. Bij de badmintontak van Switch ‘87 is Bert van Swelm het aanspreekpunt en opbouwer van de velden. Hij is ook actief voor het jaarlijkse buitentoernooi van Switch ’87.
Daarnaast was Bert van Swelm vrijwilliger bij De Vriendenkring. Hij was daar penningmeester van de beheerscommissie en verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de exploitatie van het gebouw. Voor opvolger Triangel verricht hij bardiensten bij het biljarten en helpt hij bij de seniorenbingo’s en het koersballen. Bert van Swelm is tevens de drijvende kracht achter seniorenvereniging Leuth. 

Namens Switch ’87 feliciteren wij Bert met zijn Koninklijke Onderscheiding.