Nevobo bezorgd over coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs wordt per zaterdag 6 november verplicht gesteld voor iedereen van 18 jaar en ouder die wil sporten in georganiseerd verband, binnen en buiten. Dit geldt ook voor publiek.

Tijdens de persconferentie van vanavond werd bekendgemaakt dat de teugels weer strakker aangetrokken moeten worden om de stijgende coronacijfers de kop in te drukken. Dit heeft helaas ook weer gevolgen voor de sport, dus ook voor het volleybal. 

Coronatoegangsbewijs verplicht voor sport 
Naast de al geldende regels voor het tonen van een coronatoegangsbewijs om toegang te krijgen tot het sportcafé of professionele sportwedstrijden, wordt sportend Nederland nu ook verplicht om het bewijs te tonen voor deelname aan georganiseerde sporten. Dit geldt zowel voor de binnen- als buitensport, trainingen en wedstrijden, maar ook voor publiek, zowel binnen als buiten. 

Zorgwekkend 
“Uiteraard staat de volksgezondheid voorop, maar sport draagt juist zoveel bij aan de gezondheid van Nederland. De sportsector heeft laten zien dat verantwoord en veilig te kunnen organiseren. De impact van de nieuwe maatregelen zijn zorgwekkend voor onze verenigingen, vrijwilligers en teams, die juist door te sporten gezond en fit willen blijven. We komen langzaam maar zeker ook op de grens van wat we van onze vrijwilligers kunnen en mogen vragen om de maatregelen te organiseren en te handhaven, al helemaal op deze zeer korte termijn richting komend weekend”, aldus Guido Davio, algemeen directeur Nevobo. 

In gesprek met sportbonden en NOC*NSF 
We gaan samen met andere bonden en NOC*NSF aan de slag om de gevolgen van deze maatregelen te bespreken, waaronder de mogelijke invloed op de competities, en hopen daarover zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Het protocol verantwoord sporten en de FAQ van NOC*NSF worden hier binnenkort op aangepast.