Volleybalspeeltuin gestart bij Switch ‘87

Elke zaterdagochtend van 9.15 – 10.15 is er de Volleybalspeeltuin voor alle kinderen van 4-6 jaar. De volleybalspeeltuin is een nieuw concept waarbij jonge kinderen kunnen kennismaken met sport en spel. Spelenderwijs leren kinderen bewegingsvaardigheden, balvaardigheid, coördinatie én samenspel in leuke spelvormen.   

Wat gaan we doen?
De kinderen gaan actief bewegen op een parcours of op een volleybalveld. Dat doen we met én zonder ballen. Denk aan ergens overheen klimmen of onderdoor kruipen, ballen in een mand of tegen de muur gooien, met ballonnen naar elkaar over slaan, koprollen maken, spelletjes waarbij ze in duo’s werken of met een groepje, etc. We leren kinderen gooien en vangen en dagen ze uit om dingen te doen waarvan ze dachten dat ze het niet konden. Elk kind kan op zijn eigen niveau de oefeningen uitvoeren. We doen in een ongedwongen sfeer spelletjes en kleine opdrachtjes. Het doel is om de kinderen te laten bewegen en het zelfvertrouwen te stimuleren.

Voor wie?
De speeltuin is voor 4-6 jarigen. Daarna krijgen kinderen de mogelijkheid om door te stromen naar de mini’s van Switch. Interesse? Kom dan op zaterdagochtend naar sporthal De Duffelt en doe mee. De eerste 3x kun je gratis mee doen. Wil je mee informatie of heb je nog vragen, stuur dan een e-mail naar  tac@switch87.nl.