WK Volleybal Festival Arnhem

Tekst van Sportbedrijf Arnhem:

Van 23 september tot en met 15 oktober vindt het WK Volleybal voor vrouwen in Nederland plaats. Arnhem is een van de speelsteden. Daarom wordt er in Arnhem in het weekend van 24 en 25 september het Festival Volleybal georganiseerd. Het belooft één groot feest te worden, waarbij alles draait om de bal. Zaterdag en zondag tussen 11.00 uur en 17.00 uur maak je op allerlei manieren kennis met de sport.

Festival Volleybal

Festival Volleybal betekent twee dagen feest in de binnenstad, waarbij alles draait om de bal. Een route van ongeveer 2 kilometer verbindt 4 volleybalpleinen en neemt je mee langs fantastische streetpaintings. Langs de route zijn leuke acts van internationale allure te zien die verbazen, ontroeren of gewoon grappig zijn.

Benieuwd wat er allemaal te doen is? We zetten een paar tips op een rij. Bekijk het hele programma op de website.

Volleybal voor iedereen!

No-jump volleybal is, zoals de naam al zegt, volleybal zonder springen. De sport is nog net zo leuk, maar minder belastend voor enkel, heup, knie en rug. Ook zeer geschikt voor senioren dus. Zitvolleybal is een aantrekkelijke paralympische volleybalvariant, zowel om te beoefenen als om naar te kijken. In Nederland mag iedereen met of zonder handicap meedoen. Op het Gele Rijders Plein mag je kijken en ook zeker zelf ervaren hoe leuk deze varianten zijn.

Een Marktplein vol

Op de Markt staat natuurlijk het beachstadion waar de hele week activiteiten zijn. Je maakt er ook kennis met Teqvolley, een heel snel spel rondom een bolle tafel. Je kunt op de foto met de WK-trophy of een lekker drankje drinken. Uit de volleybalbus van de Nevobo komen allerlei stoere spellen. Of bouw je eigen zandkasteel in de enorme zandbak.

Test je skills

Volleyballers springen hoog, duiken ver en slaan best hard. Kun jij dat ook? Test het zelf op het Stationsplein.Er staat een hoogtemeter, duikmat en een smashmeter voor je klaar. Laat maar zien wat je kan.