Gaan wij nog wedstrijden spelen?

De Nevobo blijft alert als het gaat om de mogelijkheid om zodra het toegestaan is weer op een beperkte wijze wedstrijden te organiseren. Zie hieronder het nieuws van de Regio Oost van 22 januari 2021:

Veel van jullie teams willen heel graag wedstrijden gaan spelen, zodra het weer mag en dat is goed om te zien! Er is ook een aantal teams, dat heeft aangegeven niet meer te gaan spelen dit seizoen. Beide keuzes begrijpen we heel goed. Ondanks het feit dat niemand weet of we überhaupt nog mogen volleyballen in de sporthal voordat dit seizoen afgelopen is, hebben we wel de nodige voorbereidingen getroffen en een concept klaar gezet.

  • Op dit moment zijn er wedstrijden gepland in de periode van 1 maart tot en met 17 april.
  • De wedstrijden van alle teams, die aangaven niet meer te willen spelen, zijn verwijderd.
  • Wedstrijdsecretarissen kunnen vanaf nu weer bij de wedstrijden; d.w.z. kunnen hun thuisprogramma verder optimaliseren. De automatische mails zullen vanaf nu ook weer verstuurd worden.

Het zal misschien opgevallen zijn dat er nog veel wedstrijden zonder datum staan. In een normale concept periode vragen we de wedstrijdsecretarissen altijd om, zo snel mogelijk, de wedstrijden zonder datum te gaan inplannen. Dat raden we in dit geval af! Ga niet veel tijd en energie steken in het wegzetten van wedstrijden, zo lang er nog veel onduidelijkheid is. De wedstrijden zonder datum laten we voorlopig staan zodat wij, bij eventuele terugtrekkingen van teams, gaten kunnen opvullen die daardoor ontstaan.


Het concept zal in ieder geval tot 12 februari blijven staan. Afhankelijk van de besluiten vanuit de overheid worden er indien nodig ook nog speelweken in de maand maart door ons uit het programma gehaald. Zodra het programma definitief wordt zullen we alle ongeplande wedstrijden weghalen, zodat het overzichtelijk blijft voor iedereen.

Let op: Er wordt sowieso pas gespeeld zodra er groen licht is vanuit het RIVM en dit zullen wij dan ook communiceren!

Op 2 februari is er weer een persconferentie die voor ons ook leidend zal zijn om aan te geven of en wanneer er weer wedstrijden gespeeld zullen gaan worden. Afhankelijk van de besluiten vanuit de overheid worden er indien nodig ook nog speelweken in de maand maart door ons uit het programma gehaald.