Week van de scheidsrechter vrijdag 2 t/m zondag 11 oktober

Scheidsrechters, je hebt ze in alle vormen en maten, in alle leeftijden en van ieder niveau. De één fluit meer dan de ander, de één fluit op divisieniveau en de ander leidt wedstrijden in de lagere klassen in goede banen. Waar ze ook fluiten, scheidsrechters zijn 100% onmisbaar binnen de sport. Tijd om ze te vertellen hoeveel we ze hebben gemist de afgelopen periode en wat ze voor ons betekenen! Zij maken volleybal mogelijk.

De ‘Week van de Scheidsrechter 2020’ is een landelijke, sportbrede actieweek die loopt van vrijdag 2 t/m zondag 11 oktober. Ieder jaar doen er steeds meer verenigingen aan de actieweek mee. Zij roepen hun teams en spelers op om hun scheids op een leuke manier te bedanken. Meer informatie over de actieweek en ideeën hoe deze in te vullen, vind je op www.nevobo.nl.

Dus verzamel al je teamgenoten, bedenk een leuke actie en verras daarmee jullie scheidsrechters tijdens de actieweek. Hieronder ter inspiratie een aantal ideeën:

 • Versier de stoel van je scheidsrechter
 • Trakteer je scheidsrechter na de wedstrijd
 • Rol een rode loper uit richting de bok
 • Geef een gesigneerd shirt of mondkapje namens je team
 • Geef de scheidsrechter een gepersonaliseerd flesje desinfectiemiddel
 • Versier de entree van de sporthal, speciaal voor de scheids
 • Schrijf een brief waarin je aangeeft hoe erg de scheids werd gemist tijdens corona

Let wel, bij alles wat je doet, doe het coronaproof.

Tips coronaproof bedanken
Heb je een cadeautje of een kaart die je wilt geven? Dan zijn er tal van mogelijkheden om dit te overhandigen:

 1. Overhandig je bedankje met een afvalknijper (schoon, het liefst nieuw)
 2. Schuif het naar de scheidsrechter op een vriendelijke manier. Niet alsof je leven ervan afhangt, want dan mag de scheidsrechter nog achter zijn bedankje aan gaan ook.
 3. Idem dito aan het schuifverhaal.
 4. Gooi het rustig met een mooie boog, zodat de scheidsrechter goed kan inschatten waar zijn bedankje ongeveer terecht komt.
 5. Vlieg…

Heeft jouw team een mooie actie bedacht voor de scheidsrechter? Post een foto/filmpje met wat tekst op social media en deel deze met de hashtags #Scheidsbedankt en #Volleyscheids.

 

Heel veel plezier!